25 maj 2022
19:15

Vara SK

Ännu en sur förlust mot topplaget Fagersanna!

Två jobbiga förluster på kort tid där vi mött två topplag som straffat oss väldigt hårt. Surt när vi gjort ett par fina matcher innan och vunnit tre raka före det. Förutom första 20-30 mot Götene hemma och de första minutrarna mot Fagersanna har vi spelat riktigt bra, tyvärr utan att lyckas sätta dit någon boll. Mål förändrar matchbilder och lyckas man inte med det så blir det knepigt och det har varit så de senaste två matcherna.
Min motivation att skriva referat är lite begränsad i perioder och när vi förlorat två sådana här matcher på raken så är det riktigt segt. I matchen mot Götene kan man väl kort och gott säga att vi bjöd bort matchen på att inleda riktigt illa och då släppa in två mål inom 20 minuter. När vi sedan fick bättre grepp om spelet så jämnade det ut sig och i andra halvlek kändes det som att vi var minst lika bra, dock skapade vi inte de där riktigt heta lägena för att få till en stress hos Götene utan de kunde spela av matchen på ett för dem kontrollerat sätt. När man sett den matchen i efterhand så slås man av att vi slog bort mycket passningar och tappade mycket boll, även i de perioder där vi var mer spelförande. Kan inte säga om det berodde på att det var derby, hemmaplan och att man då vill mycket inför hemmapupbliken. Det kan ju bli en negativ press så att säga och då kommer misstagen lite oftare. Vi hade något riktigt vasst läge i första halvlek men vi lyckas inte att göra mål. Mot Götene var det återigen förändringar i laget då sjukdomar plötsligt härjat rejält under veckan vilket också gjorde att vi återigen fick laborera med materialet.
Inför Fagersanna försvann ju så Abdi på grund av knäskada, den tredje på kort tid nu, på spelare som gjort ganska många minuter i vårt A-lag om man säger så. Igen lite ändringar då även Timmie fått sig en rejäl smäll över revbenen som gjorde att han inte kunde åka med heller. Så mot Fagersanna ville vi verkligen trycka på att starta bättre. Det lyckades väl sådär, 0-1 kom redan inom 5 minuter...
Deras farligaste spelare har tre chanser på kort tid där han gör ett mål, träffar ribban en gång och sedan skjuter precis i utsidan av målburen. MEN skillnade på oss jämfört med Götenematchen var att vi tog över spelet och förde matchen efter det. Vår dåliga period var mycket begränsad men det kostade ett mål bakåt tyvärr. Första halvleken präglades sedan tycker jag av att de sökte sin anfallare som gjort typ 10 mål hittills, och det syntes varför. Han var hyperfarlig hela tiden. Själva skapade vi rejäla lägen där Aronssons friläge kanske var den allra, allra bästa, men deras andra stora spelare i matchen, målvakten, gjorde en fin parad där och räddade tyvärr avslutet. Jonas hade någon mer chans och vi kunde räkna till typ 8 bra till halvbra lägen, men bollen ville ju inte studsa vår väg en endaste gång. Med tanke på den mycket ojämna mattan kan man tycka att bollen någon gång kan studsa åt vårt håll, men icke.
Jag hörde hur deras spelare och domaren pratade inför andra halvlek om hur de tittade var de skulle sätta fötterna för att inte åka på någon stukning, så ja, ojämn var bara förnamnet.
Andra halvlek håller vi i spelet tycker jag medan Fagersanna går på omställningar, vilket de till sist utnyttjar och gör 2-0 någon gång mitt i halvleken. Deras målfarlige anfallare kommer loss till höger, avancerar in mot mål och passar sin kompis till öppet mål och Mike var chanslös där. Fagersanna fredar sitt mål förtjänstfullt och håller nollan och vinner matchen, ser ganska lättade ut efteråt faktiskt.
Vi gör spelmässigt en bra match men får återigen måltorka och så svårt att få in bollen. Svårt att peka på något enskilt mer än att Fagersanna har spelare som löper tufft in i vårt straffområde. Våra försvarare och Mike får slita för att få bort bollen, det skiljer sig väl åt om man jämför vad som sker i motsatt straffområde. I matcherna som vi vunnit har vi varit bra på att ta oss in i boxen och sätta bollar på inspel men i den här matchen så blir det inte så. En skillnad på lagen är aggressiviteten i löpningarna in i offensivt straffområde. För vi spelar oss igenom och fram dit väldigt bra. I de matcher där vi mött riktigt bra försvar så behövs det helt enkelt fler spelare som gör uppoffrande löp för att störa motståndarna till misstag och komma först på bollen. Mot bra lag får man ju sällan speciellt många solklara lägen och då är maxlöpen in i straffområdet det som kommer att göra skillnad. Motståndarna i denna matchen har en riktigt vass offensiv lirare och att han gjort många mål är ju ingen tillfällighet, han skapade små och stora farligheter matchen igenom.
Jag var mer besviken på spelet mot Götene, i den här matchen är resultatet en besvikelse. Spelar vi såhär så kommer vi vinna matcher, det är helt klart.
Längtar redan tills vi möter Falköping nästa lördag! Först ska vi dock möta Ulvåker borta, lördag 28/5 kl 12, i J-DM. Det ser vi fram emot och hoppas på en bra insats såklart.